Agricultură

Abuzuri la APIA Delta Dunării, teren de răfuieli politice pentru noul șef liberal de la APIA. În timp ce lacurile biosferei se colmatează din cauza stufului, Ionuț Lupu a blocat abuziv plățile pentru firmele care asigurau furajarea a 250.000 de oi cu stuful recoltat

Colaj: Ziarul Puterea
Cele mai importante societăți care au obținut deja aprobarea subvențiilor pentru recoltarea stufului au fost obstrucționate de la efectuarea recoltărilor de noul șef al APIA, liberalul Ionuț Lupu, care le-a blocat arbitrar plățile.

VIDEO Ion Cristoiu despre Protestul Medicilor: Unde este Klaus Iohannis? Dacă va avea loc o lovitură de stat, ea va eșua, că nu avem împotriva cui să o dăm. Protestele Fermierilor și Transportatorilor cer măsuri economice și nu vorbele dulci ale lui Ciolacu

Deși protestele de amploare ale fermierilor și transportatorilor au început pe 10 ianuarie 2024, premierul Marcel Ciolacu a  reacționat  public abia pe 16 ianuarie 2024, și atunci sub forma unui interviu de tip mesaj acordat unei televiziuni mituite de PSD.

ACTUALIZARE Ministrul Agriculturii, Florin Dobre, transmite: România, Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia, Austria și Slovenia au votat la Bruxelles împotriva propunerilor privind Noile Tehnologii Genomice. NTG-urile sunt o altă față a Organismelor Modificate Genetic

ACTUALIZARE: Propunerea de regulament privind noile tehnologii genomice nu a trecut de votul Consiliul de miniștri AgriFish, a informat în această după amiază ministrul Agriculturii, Florin Barbu, pe pagina sa de Facebook

FOTO/VIDEO SECREȚIE DE MUSCĂ ÎN BOMBOANELE KINDER. Europenii consumă chiar acum excrețiile unor insecte fără să știe. Bomboanele de ciocolata cu lapte de la Kinder sunt cerate cu un aditiv care se obține din rășina unei muște verzi. FOTO / VIDEO cu E904

Imagine Wikipedia de Kerria lacca din cartea Indian Insect Life: a Manual of the Insects of the Plains de Harold Maxwell-Lefroy. 1. Insecte sănătoase pe un băț. 2. Insecte nesănătoase pe băț. 3. Primul instar, stadiul activ. 40x. 4. Femelă, la 4 săptămâni după inoculare. 35x. 5. Femelă, la 13 săptămâni după inoculare. 15x. 6. Celula femelă moartă, cu puiet în curs de apariție. 4x. 7. Celula masculină, la 13 săptămâni după inoculare. 15x. 8. Mascul fără aripi. 12x. 9. Mascul cu aripi. 40x.
Probabil mulți dintre voi vă întrebați ce alte ticăloșenii se află în spatele industriei alimentare de astăzi, dincolo de junk-food, fast-food, mezeluri pline de aditivi și alimente tot mai sărăcăcioase în compuși nutritivi.

Declarația Săptămânii Petre Daea declarat de ActiveNews Ministrul Lunii Iulie. DECLARAȚIA SĂPTĂMÂNII: „Eu, de regula, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc”

Foto: FB.com/daeapetre
Noi nu trebuie sa ne abatem de la drumul cunoscut, pentru ca am constatat că atunci când o facem greșim.
Am și auzit ca suport al justificării că avem o proteină nouă, eu le-am spus că lăcustele trăiesc tot pe pământ, ele mănâncă vegetație. Adică nu reprezintă o sursă sigură. Nu are rost să mai discutăm.

PROIECT OUG / PDF Covidul și Războiul cer de la Români: SEMINȚELE, LEGUMELE ȘI... CEAIUL, LA CONTROL! Gândul: Proiect de OUG al Ministerului Agriculturii care obligă operatorii din domeniul agricol și alimentație să-și raporteze lunar stocurile statului (PDF)

Foto: Günther Schneider / Pixabay
Ministerul Agriculturii ar urma să culeagă informațiile privind starea stocurilor producătorilor din domeniul agricol, depozitarlor, comercianțilior din industria alimentară – cu unele excepții – altfel riscă amenzi care ajung chiar la un milion de lei (noi)