ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei angajați ai CNN au demisionat din cauza unui scandal după apariția unei știri false pe care apoi au fost forțați să o șteargă, această știre reprezentând o adevărată lovitură pentru președintele Donald Trump și pentru colaboratorii săi în momentul publicării.

„CNN a declarat luni că trei jurnaliști, inclusiv editorul executiv responsabil cu o anchetă de investigație, au demisionat după publicarea unui articol referitor la Rusia care ulterior a fost retras", a declarat Brian Stelter, CNN.

Aceștia au demisionat după ce știrea lor a fost demontată de cei de la breitbart.com, iar ulterior articolul fiind șters de CNN, fapt ce a demonstrat încă o dată că Donald Trump a avut dreptate în legătură cu știrile false promovate de-alungului timpului de rețeaua mass-media.

„În urma retragerii unei povestiri publicate pe CNN.com, CNN a acceptat demisia angajaților implicați în publicarea povestirii", a spus purtătorul de cuvânt al CNN.

„O investigație internă efectuată de conducerea CNN a constatat că unele procese editoriale standard nu au fost urmărite la publicarea articolului. Povestea, care a raportat că Congresul investighează un „fond de investiții rusesc care ar avea legături cu oficialii lui Trump", a citat o singură sursă anonimă. Aceste tipuri de povestiri sunt de obicei revizuite de mai multe departamente din cadrul CNN - inclusiv experți în standardele de jurnalism și avocați - înainte de publicare.”, scrie sursa citată mai sus.

Într-o întâlnire a personalului, membrilor unității de anchetă li s-a spus că retragerea nu înseamnă că faptele relatate au fost neapărat greșite. Mai degrabă, aceasta însemna că „povestea nu era suficient de solidă pentru a fi publicată așa cum este", a spus unul dintre oamenii informați despre anchetă.

Raportarea despre fondul de investiții rus și oficialii lui Trump nu a fost transmisă pe canalele de televiziune ale CNN, dar a fost publicată pe web și distribuită pe rețelele sociale.

Vineri seara, odată ce s-a stabilit că procesele editoriale nu au fost urmate, CNN a eliminat știrea de pe CNN.com. Curând după aceea, povestea a fost retrasă oficial și înlocuită cu nota unui editor.