ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a spus duminică, într-un interviu, că înregistrările difuzate de România TV, în care ea ar cere ”să se ajungă la domnul premier” nu sunt autentice, fiind prelucrate, potrivit antena3.ro.

”Nu sunt autentice, sunt prelucrate. Sunt pasaje dintr-o discuție pe care am avut-o în cadrul unei ședințe de lucru desfășurate în interiorul DNA. Ceea ce s-a prezentat la TV sunt pasaje prelucrate. Sunt anumite afirmații pe care nu le-am făcut. (...) Acea ședință a fost una de lucru, operativă, în care s-a discutat situația dosarelor aflate pe rolul unei secții a DNA. Nu s-au discutat chestiuni publice, ci anchetele și dosarele aflate în lucru. (...) Ceea ce s-a prezentat la TV sunt pasaje prelucrate. Sunt anumite afirmații pe care nu le-am făcut”, a declarat procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

”Ceea ce a apărut în spațiul public nici măcar nu respectă cronologia ședinței. Au fost amestecate fraze și propoziții dintr-o parte a ședinței, cu fraze și propoziții din altă parte. Și există expresii și fraze pe care nu le-am folosit”, susține șefa DNA, referindu-se la termeni precum ”manca-ți-aș„, „curul pe dosare”, "decapați".

Cât privește expertiza înregistrării, ”în cadrul dosarului penal s-a dispus o expertiză tehnică. Nu pot să dau detalii, pentru că ea va constitui probă la dosar”, a adăugat Laura Codruța Kovesi.

Mai multe înregistrări în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, pare că dă ordine procurorilor din subordinea sa ”să ajungă la premier” și și-ar arăta anumite nemulțumiri, auy fost difuzate, luna trecută, la România TV. În înregistrare, șefa DNA vorbește cu procurorul Jean Uncheșelu.

„Uncheșelu (procurorul Jean-Nicolae Uncheșelu, care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinarii - n.r.), știți ce-mi doresc: să "decapați" instituțional în dosarul ăla cu casele și să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. (...) Și-am avut o discuție la Cheile Grădiștei și tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate așa, că suntem toți, ne lămurim ce s-a întâmplat. Doamne, m-am uitat și eu pe datele statistice, unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineața până seara și am făcut așa un pic o... (...) DNA-ul așa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanță foarte mare. Posturi în plus avem, polițiști în plus avem, specialiști în plus avem, dosare avem.

Înseamnă că sunt alte cauze și am vrut să stăm un pic de vorbă să vedem. M-am uitat puțin pe situațiile astea. Sunt unele chestiuni îngrijorătoare. Sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută și care nu e soluționată. Au venit și la același procuror și a mai venit cineva sau alt dosar. Urmărirea penală începută. La fiecare știți ce aveți în lucru. Dar altceva mă îngrijorează, că la asta cu dosarele vechi, fiecare știți ce aveți. Mă îngrijorează de ce nu-i înhățăm! De două luni, unii din ei  liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii și aceiași fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea și-au făcut trei rechizitorii anu trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă”, ar spune Codruța Kovesi, potrivit înregistrării.