ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conservatorii vor avea un singur candidat la șefia partidului. Theresa May a rămas unicul candidat al Partidului Conservator pentru funcția de premier al Marii Britanii, după ce principala sa contracandidată s-a retras din funcție.

Andrea Leadsom a anunțat luni că se retrage din cursa din cadrul Partidului Conservator pentru a deveni prim-ministru al Marii Britanii după retragerea lui David Cameron, afirmând că Theresa May este cea mai bine plasată pentru a negocia convorbirile privind ieșirea Marii Britanii din UE.

 Leadsom, care este în prezent secretar de stat pentru energie, a declarat că nu crede că ea personal dispune de suficient sprijin în rândul conservatorilor pentru a conduce un guvern puternic și stabil.

'Nu există privilegiu mai mare decât acela de a conduce un guvern al Partidului Conservator și aș fi fost profund onorată să fac acest lucru. Totuși, am ajuns la concluzia că interesele noastre sunt cel mai bine servite prin numirea imediată a unui prim-ministru puternic și cu suficientă susținere. De aceea, mă retrag din alegerile pentru desemnarea conducerii și îi doresc Theresei May cel mai mare succes', a spus Andrea Leadsom.

Candidata care a militat pentru Brexit în timpul campaniei a spus că, în opinia ei, Theresa May 'este ideal plasată pentru a implementa Brexitul în cei mai buni termeni posibili'.

'Mediul de afaceri are nevoie de siguranță. Acum avem nevoie de un nou premier instalat cât mai curând posibil', a adăugat Andrea Leadsom.

Ea a mai declarat că nu crede că are suficient sprijin în rândul conservatorilor pentru a conduce un guvern puternic și stabil.