ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Morariu a ajuns cunoscut în presa din toată lumea după ce s-a luptat cu teroriștii din Londra în timpul unui atac.

Acesta a apărut ulterior și în emisiunile și reportajele unor jurnaliști BBC și CNN, devenind viral în doar câteva ore după atac.


Theresa May, premierul Marii Britanii a amintit de eroul român în discursul său din Parlament.

„În zona London Bridge am văzut cum un bancher spaniol a fost ucis în timp ce s-a grăbit să sară în ajutorul unei femei atacate și am văzut cum un brutar român a ripostat la atacul teroriștilor și i-a adăpostit pe londonezi în brutăria lui. Aceste exemple de eroism ne-au demonstrat că, departe de a ne dezbina, aceste atacuri care vizează modul nostru de viață nu au făcut decât să ne arate capacitatea de rezistență și unitatea”, a spus aceasta, conform Digi24.

Florin Morariu, românul care a dat dovadă de mare curaj în momentele în care teroriștii omorau oameni la Londra, le-a povestit jurnaliștilor pas cu pas felul în care a reacționat în momentul atacului, când era la muncă, la o brutărie din capitala Angliei.

Reacția lui incredibilă, faptul că a adăpostit 20 de oameni și că a lovit un terorist cu o navetă în cap, i-au adus admirația României întregi, dar și a presei internaționale.

Dar Florin crede că tot ce a făcut reprezintă normalitatea.

„Eu nu sunt erou, sunt un simplu om, nu vreau să fiu erou, toata lumea să mă pună undeva sus. Sunt un simplu om care crede în Dumnezeu și cred că Dumnezeu m-a ajutat", spunea Florin după atentat.