ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aflată în Italia, unde fiul ei de șapte ani este tratat de cancer, Magda Vasiliu a arătat că nu poate să își ia concediu medical, pentru că legea din România o obligă să vină personal pentru a depune actele. Cazul său a fost mediatizat, fiind comentat în cadrul mai multor emisiuni. Mugur Ciuvică a afirmat că micuțul s-ar descurca singur în spital și nu are nevoie de un părinte lângă el. 

Magda Vasiliu, i-a răspuns acestuia pe Facebook: „Fiul meu e în scaun cu rotile de trei luni”.

„Azi mi-am făcut timp și am urmărit emisiunile care au tratat cazul meu. Le mulțumesc colegilor pentru susținere. Dar m-a frapat teribil atitudinea d-lui Mugur Ciuvică. Eu l-am auzit spunând cu o degajare uluitoare că Vlad s ar putea descurca și fără mine în spital, în Italia. În primul rând, conform legii italiene, îmi e interzis să-mi las copilul singur în spital. În plus, din păcate, copilul meu nu s-a născut poliglot! E un copil de 7 ani și jumătate care nu înțelege italiana și nu se exprimă în italiană! Cum ar putea sta în spital singur? Cum??? La spitalul din Roma toți copiii, până la 18 ani, sunt permanent însoțiți de părinți! Dl. Ciuvică știe, de exemplu, că până la o intervenție chirurgicală programată peste o lună, copilul meu nu are voie să stea în picioare sau să meargă? Copilul meu e în scaun cu roțile de trei luni de zile. Cum se duce la wc? Cum se spală? Cum își ia ligheanul ca să vomite după chimioterapie? La asta ar trebui să răspundă dl. Ciuvică, însă înainte de asta ar trebui să pună mâna să citească legile din țări civilizate! Iar celor care-și dau cu părerea și spun că se face chimioterapie și în România și că nu trebuia să plec, le spun atât: Am plecat la îndemnul unor medici români, pe banii mei, cu un card european de sănătate la care am dreptul pentru că am cotizat!”, a scris pe pagina sa de Facebook prezentatoarea TV. 

Magda Vasiliu s-a referit și la legislația românească privind îngrijirea bolnavilor, care este total depășită. 

„Cât despre legile de la noi referitoare la îngrijirea copilului bolnav, nu prea e nimic decent de spus... Să-mi spună însă cei care au făcut actuala lege care e diferența între un copil de 6 ani și 11 luni și unul de 7 ani și 2 zile. Eu n-o sesizez... Probabil nu mă duce capul... Pentru că o diferență trebuie să fie una substanțială chiar, din moment ce legea din România îi tratează complet diferit!”, a scris Magda Vasiliu.

Prezentatoarea TV Magda Vasiliu a reclamat că pentru a beneficia de concediul medical necesar îngrijirii fiului său, bolnav de cancer și aflat la tratament în Italia, legislația românească o obligă să se prezinte personal la medicul de familie, lucru imposibil în situația sa, ca are nevoie și de un aviz al direcției sanitare, unde din nou este necesar să se prezinte, precum și de un aviz al unui oncolog din România, copilul având documente medicale emise de medicii din străinătate.