ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul în care peste 3000 de români îi cer Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD), să revină asupra Hotârârii de schimbare abuzivă a denumirii Liceului „Mircea Vulcănescu, mai mulți Consilieri locali le-au adresat fiicelor filosofului-martir o scrisoare prin care își cer iertare public pentru supărarea care li s-a provocat acestora la o vârstă înaintată. Nici elevii și nici profesorii Liceului „Mircea Vulcănescu” nu sunt de acord cu modificarea peste noapte a numelui liceului, care s-a petrecut fără că aceștia să fie măcar încunoștiințati. Conducerea și elevii Liceului au aflat practic de la reporterii ActiveNews de această schimbare, cu toții exprimându-și uimirea și împotrivirea.
 
În acest context, mai mulți Consilieri locali au depus o plângere prealabilă prin care solicită abrogarea Hotărârii iar un grup de academicieni și-au exprimat intenția de a participa la ședința Consiliului Local la care s-ar putea lua în discuție plângerea Consilierilor. Reamintim că două petiții (și aici) online au strâns până acum circa 3.000 de semnături, la care se adaugă apelul academicianului Nicolae Breban, cu alte sute de semnături de academicieni, profesori, istorici, scriitori, regizori, actori, artiști, jurnaliști. Strada și statuia lui Mircea Vulcănescu din București au fost salvate momentan de furia anti-românească a reprezentanților Institutului „Elie Wiesel”, care au trimis adrese false Ministerului de Interne, prin care solicitau abuziv, fără o bază reală, demolări de statui și schimbări de denumiri a numeroase străzi și grupuri școlare din întreaga țară ce poartă numele unor mari români. Redăm scrisoarea Consilierilor Sectorului 4 mai jos și vom reveni cu noi detalii interesante privind bătălia pentru Mircea Vulcănescu.

„Stimate Doamne Ioana Maria Mărgărita Vulcănescu și Alexandra Elisabeta de Hillerin - Vulcănescu

În numele oamenilor din Sectorul 4 al Municipiului București, care îl prețuiesc cu adevărat pe marele nostru martir român Mircea Vulcănescu, pentru opera și valoarea sa inestimabilă, vă rugăm să iertați situația creată prin hotărârea de schimbare a denumirii Liceului Mircea Vulcănescu.
Este pentru noi o situație rușinoasă, regretabilă, pe care încercăm din răsputeri să o remediem. Comunitatea locală este alături de noi în acest demers, arătând solidaritate și recunoștință pentru marele român MIRCEA VULCĂNESCU.
Credem cu tărie că este datoria noastră de a ne asigura că și copii și nepoții nostri vor afla adevărul despre tatăl Dumneavoastră și vor aprofunda opra sa de o valoare inestimabilă. Nu ne este teamă pentru că avem conștiința și credința care ne sunt scut.
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu sprijinul miilor de oameni de bună credință vom reinstitui denumirea liceului Mircea Vulcănescu și vom promova adevăratele valori naționale pentru generațiile prezente și viitoare.
Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Un grup de consilieri locali din Sectorul 4, București
Semnează: Ioan Gâf-Deac, Vasile Negrilă, Sorin-Ion Ceacâr, Andrusceac Antonio, Elena Iancu. Lista rămâne deschisă.