Teatru / Film

VIDEO-POVESTE ”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, de  Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, odată cu România Mare, după cum îi plăcea să afirme. Inclus în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scena unui teatru, el a plecat la Domnul pe 20 iulie, de Sfântul Ilie.

Doliu și la noi în lumea artei teatrale: regizorul Ion Ardeal Ieremia a murit la 59 de ani, ”victimă a unei boli neiertătoare”. Era vaccinat. Exact acum 3 ani, pe 1 ianuarie 2021, declara ”că doar vaccinul îl ajută să se reîntâlnească cu publicul”

Foto: Teatrul Național Timișoara
Doliu în lumea teatrului timișorean. Regizorul Ion Ardeal Ieremia a murit. Acesta ar fi împlinit vârsta de 59 de ani pe 13 ianuarie. Era unul din cei mai îndrăgiți regizori, semnând multe din piesele care se joacă pe scena Teatrului Național din Timișoara.

FOTO/VIDEO Ne mor marii actori: Mitică Popescu a încetat din viață la 86 de ani. Senzaționala lui întâlnire la Periprava cu viitorul său socru, Părintele Bălănuță, și cu Părintele Justin. Moștenirea inegalabilului actor va dăinui veșnic în sufletul poporului român

Fotografie de Cristina Nichituș Roncea, din proiectul foto-video „București, de ce îl iubești”
Actorul Mitică Popescu a încetat din viață, a declarat  purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală. Mitică Popescu avea 86 de ani și a fost unul dintre cei mai iubiți actori de film și de teatru din România.