Sfinții închisorilor

VIDEO Predica părintelui Amfilohie Brânză la parastasul martirului Valeriu Gafencu de la Târgu Ocna: O Țară întreagă, o Lume întreagă au de câștigat din jertfa martirilor anticomuniști. Și mori fericit pentru o cauză ca aceasta! - VIDEO

La pomenirea de sâmbătă, 18 februarie, a Sfântului Închisorilor, Valeriu Gafencu, la 71 de ani de la săvârșirea sa, Părintele Amfilohie Brânză a susținut în fața sutelor de pelerini o predică în care a pomenit întreaga familie de martiri basarabeni Gafencu.

Încununarea Zilei / Video SUBLIM! Încununarea Zilei: Părintele Justin vorbește despre Rezistența Poporului Român într-o înregistrare inedită publicată azi de maicile de la Petru Vodă. Remember: Cipul este căderea în păcatul împotriva Duhului Sfânt! VIDEO

Maicile de la Petru Vodă au oferit de Ziua Unirii Principatelor Române o înregistrare inedită cu vrednicul de pomenire Părintele Justin Pârvu, de la a cărui plecare la Ceruri se împlinesc anul acesta 10 ani (10 februarie 1919 - 16 iunie 2013).

MARI ROMÂNI O, țara mea, mâncată de jivine,/ Pe drumurile-ți albe-n triste sate,/ Cu traistă de cerșetor în spate,/ Azi iar colindă Dumnezeu prin tine - Vasile Voiculescu, poetul coborât din icoană (13 octombrie / 27 noiembrie 1884 - 26 aprilie 1963)

Desen pentru ActiveNews de artistul George-Sorin Nicolae
„Ceea ce izbea în persoana lui Vasile Voiculescu era bunătatea serafică pe care știa să o arate orișicui: nici nu critica pe nimeni, nu găsea defecte nimănui și nu blama pe nimeni, aflând întotdeauna scuze și înțelegându-l pe fiecare.”